Üdvözöllek

Szikora Emese vagyok, Te Utad coach, mediátor, hipnoterápiás tanácsadó, 

egyszóval SEGÍTŐ szakember.

A következő néhány sorban megtalálhatod ki vagyok, mit csinálok, hol tanultam a segítő módszereket, miért választottam ezt a szakmát és milyen tapasztalataim vannak.

Végül pedig mesélek az online és személyes szolgáltatásaimról.

 • Mit tanultam

  2011-ben a Budapesti Gazdasági Főiskolán végeztem az újonnan indult Business Coach szakon. Addig és azóta is részben egy nagy infokommunikációs vállalatnál dolgoztam, dolgozom informatikai projektek vezetésével, támogatásával, felügyeletével. A mediációt 2015-ben tanultam az Umathum Mediátor Akadémián.

  2016 őszétől ezt egészítettem ki pszichológiai tanulmányokkal, a fejlődéslélektan, a pszichopatológia terén, valamint elkezdtem a Kognitív terápiás módszert tanulni és a Hipnoterapeuta képzést is, valamint a monodrámás eszközök használatát is megismertem. Emellett sok egyéb coaching módszert és eszközt is elsajátítottam.

 • Milyen tapasztalatom van

  A coaching-al jó ideig a multi keretein belül foglalkoztam, a saját beosztottak, kollégák és a partnerekkel való kapcsolatok során alkalmazva a tanultakat. Ugyanitt volt lehetőségem a mediációt, a két fél közötti konfliktusok kezelésben az egyeztetés fontosságát megtapasztalni.

  Ezek alapján indítottam el a saját tanácsadó irodámat, ahol ezeket a szolgáltatásokat már Ügyfeleimnek biztosítom, immár több, mint 3 éve. Mára már több tucat ügyféllel és üléssel a hátam mögött elmondhatom, hogy sokféle esettel, emberrel, sorssal találkoztam, amelyek megoldásában a széleskörű eszköztáramból merítve segítettem hozzá ügyfeleimet.

  Emellett hosszú évek óta járom a spirituális utat, ahol saját magam megismerése és fejlesztése, valamint az emberek segítése érdekében tanultam asztrológiát, különböző segítő, gyógyító módszereket.

 • Miért csinálom ezt

  Vezetőként és emberként is megismertem, milyen különbözőek vagyunk, így mindenkit más motivál, más foglalkoztatja, másfajta problémákat más módon élünk meg és megint csak máshogy tudunk kezelni.

  Én ezt a sokféleséget gyönyörűnek és izgalmasnak találom, de azt is látom, hogy nagyon nehéz a sztenderd elvárások szerint élni, dolgozni. Többek között azért is választottam a segítő foglalkozást, hogy segítsek mindenkinek megtalálni azt az egyensúlyi állapotot, ahol megélheti önmagát, de azért a való világ elvárásai szerint is képes működni.

 • Miért gondolom, hogy Én tudok segíteni Neked?

  Sok-sok éven át az üzleti életben nagy felelősséggel, sok stresszel járó munkám volt, folyamatosan nagyobbnál nagyobb munkahelyi projektekben vágtam bele, míg végül 2014-ben egy kórházba kerülés képében érkezett figyelmeztetés arra késztetett, hogy ne menjek tovább ezen az úton. Ezért lemondtam a vezetői beosztásról, részmunkaidőbe mentem át és elkezdtem a régi vágyamat megvalósítani, hogy embereknek segítsek.

  Az azóta eltelt időben én magam is nagyon sokat változtam, talán mondhatom, hogy fejlődtem, és az álmaim egy részét már megvalósítottam, vagy legalábbis folyamatban van. Persze ehhez fel kellett ismernem, hogy nem vagyok a helyemen és utána azt is, hogy mik a vágyaim.

  Az ügyfeleimmel végzett munka során pedig rengetegszer megtapasztaltam mennyire fontos, hogy legyen egy olyan ember az életünkben, aki ha kell csak meghallgat, de ha az szükséges, akkor segít kicsit távolabbról ránézni a dolgokra, vagy ha az kell, akkor támogat abban, hogy megtaláljuk magunkban a megoldást az adott ügyre, ami a legjobb nekünk.

  Én azt hiszem abban vagyok jó, hogy eltalálom ezek arányait és az alkalmazható eszközöket a segítő munkám során, vagyis, hogy mennyit kell hallgatni, mikor kell valamire rámutatni, és hogyan tudom benned feltárni az erőt, erőforrást a megoldásokhoz.

 • Milyen módszereket alkalmazok

  Segítőként az üzleti és magánéletben összegyűlt tapasztalataimat ötvözöm a tanult coaching, mediációs eszközökkel, módszerekkel, végig szem előtt tartva a spirituális elveket, mert hiszek abban, hogy csak azok mentén lehet tartós és végleges eredményeket elérni a fejlődésünkben.

  Nem ragaszkodom egy bevált módszerhez, olyan eszközöket használok minden esetben, ami akkor és ott a legjobban segít. És miben segít? Abban amit meg akar oldani az, aki felkeres. Nem szeretem leszűkíteni azt sem, hogy milyen témákkal foglalkozom, hiszen mindenkinek más okozhat elakadást.

  Mind az üzleti, mind a life coaching-al, illetve a gazdasági, családi, párkapcsolati, válási mediációval kereshetnek ügyfeleim.

  Ezen felül már olyant pluszt is tudok a cocahing-ban adni, amely a múltból hozott, tapasztalt eseményekből származó problémák megoldásában is segít (a pszichológiai, kognitív, hipnoterápiás és monodrámás módszerekkel).

  Inkább azt vállalom, hogy segítek megtalálni mi okozza a problémát, és ha megvan, akkor segítek megoldani. Kérdezéssel, gyakorlatokkal, visszajelzésekkel, tanácsokkal, meditációval, kezeléssel, beszélgetéssel, vagy egyéb egyedi megoldásokkal.

  A személyes munka mellett létrehoztam egy online elérhető ismeretanyagot is, amelyet blog bejegyzések, ingyenes gondolatébresztő anyagok mellett egy e-book-ban és egy online tanfolyam keretében is elérhettek. Mindezek az általam megalkotott Az Én Utam módszeren alapulnak, amely segít megtalálni a Te saját utadat az életedben és azt, hogy a szerint élj.

  Ezek az anyagok a Megoldásműhely oldalamon találhatók meg,

  Amire nem jó az internet, az online világ, arra jó a személyes kapcsolat, beszélgetés, munka. Egymás mellett ülve akár minden apró rezdülésre lehet figyelni, hiszen mindennek jelentősége van. Van ami csak személyesen működik, pl. a hipnózis, de érzelmekkel, gondolatokkal való munka is hatékonyabb lehet úgy.

  Kinek mi válik be jobban, az online, vagy személyes, mindkettőre nyújtok lehetőséget!

  A módszereimről, szolgáltatásaimról olvashattok, valamint az Elérhetőségeimet megtaláljátok a web oldalon. Szeretettel várlak, és addig is sok sikert egy boldogabb élethez!

Az alábbi rövid videós bemutatkozásban jobban megismerhetsz

Végzettséget igazoló okleveleim, tanusítványaim

Kérdésed van? Felvennéd velem a kapcsolatot?

Az alábbi űrlapon küldhetsz Nekem üzenetet, hamarosan válaszolok.